De obicei clientul doreste o anumita suma de bani. In acest caz se evalueaza obiectul astfel incat suma sa fie cat mai apropiata de cea dorita. Se ia in considerare: gradul de uzura, pretul pe piata de ocazie in momentul respectiv, pretul cu care poate fi vandut in cazul in care nu este recuperat de client. In final, valoarea tranzactiei este rezultatul negocierii intre cele doua parti.

       Se intocmeste un contract in doua exemplare, ambele cu valoare de original, ce contin: datele personale ale clientului, datele firmei, descrierea articolului, suma imprumutata, comisionul raportat la numarul de zile de imprumut. Imprumutul se acorda pe minim 1 zi si maxim 20 de zile la electronice respectiv minim 1 zi si maxim 30 zile la aur, cu posibilitatea de prelungire. Contractul se semneaza de ambele parti. Clientul poate specifica o terta persoana care are dreptul de a ridica obiectul. In caz contrar, obiectul se ridica numai personal, cand se confrunta datele din contract cu datele dintr-un act de identitate. Obiectul restituit se verifica de ambele parti prin confruntarea cu descrierea din contract.

       In cazul in care obiectul nu este ridicat in momentul expirarii contractului, exista o perioada de asteptare de 10 zile. La sfarsitul acestei perioade, obiectul este scos la vanzare.
Daca clientul doreste, in momentul cand prelungeste un contract el poate sa achite o parte din suma imprumutata, la care se calculeaza comisionul aferent.

Ce comision practicam?
Comisionul perceput de noi este incepand cu 0,1% pe zi pentru imprumuturile in aur si 0,6% zi pentru imprumuturile garantate cu electronice. 


Care este perioada minima pentru care se incheie un contract?
1 zi

Care este perioada maxima de intocmire a unui contract?
Perioada pe care se intocmeste contractul este de 30 zile la aur, respectiv 20 zile la electronice.

Cum prelungesc un contract?
Contractul de amanet se poate prelungi cu inca 30 zile, respectiv 20 zile daca se achita comisionul perceput de firma pentru perioada expirata.

De cate ori pot prelungi un contract?
Contractul de amanet poate fi prelungit de cate ori este necesar pentru client neexistand o limita maxima de prelungire.

Daca am venit mai devreme de 20/30 zile cat platesc?
Daca clientul vine mai repede de 20/30 zile, iar valoare imprumutata este mai mare de 51 RON comisionul se recalculeza in functie de perioada scursa din momentul incheierii contractului si pana in momentul finalizarii lui.